Hem Kunskapsbanken 5 vanliga misstag – Personligt Brev

5 vanliga misstag – Personligt Brev

Ditt personliga brev är det perfekta tillfället för dig att ge arbetsgivaren möjligheten att bli nyfiken på dig. Det viktiga att komma ihåg är att arbetsgivaren är mer nyfiken på vad du kan erbjuda dem än att läsa hela din livshistoria och ditt CV i textform. Arbetsgivaren är ute efter den där personen som skulle passa perfekt för den tjänst som de söker personal till.

5 vanliga misstag kring ditt personliga brev

5 vanliga misstag kring ditt personliga brev

Samma personliga brev till alla tjänster

Ett vanligt misstag kandidater gör är att skriva ett generellt personligt brev som de endast ändrar huvudrubriken på. Ditt personliga brev är din chans att berätta varför just du är intressant för denna tjänst. Ta vara på denna möjlighet genom att belysa varför du är intresserad av tjänsten och vad du skulle kunna tillföra hos dem. Många kandidater är så fokuserade på att belysa sina styrkor att de glömmer bort att titta på vilka styrkor som kunden söker.

Avsaknad av exemplifiering

Noggrann, social, analytisk, nyfiken, ha många bollar i lyften eller strategisk är alla ord som inte får någon innebörd om du inte exemplifierar. Ge dina egenskaper en kontext för utan ett exempel att backa upp din påstådda förmåga att vara analytisk blir ordet bara ett ord.

Du berättar hela din livshistoria

Vi ser ofta kandidater som delar med sig av för mycket information. Dela gärna med dig av personlig information som är relevant för varför du passar in på tjänsten. Hur många barnbarn eller husdjur du har är för det mesta inte relevant. Personlig information kan användas för att bygga upp ett exempel så som viljestyrka och uthållighet i koppling till dina maratonlopp.

Det är ett brev – inte en uppsats

Ett misstag en del kandidater gör är att skriva ett personligt brev så fullproppat med information att läsaren tappar intresset halvvägs. Gör ditt personliga brev lättläst med hjälp av lagom mängd text, styckeindelning och ett enkelt grafiskt utseende. Kanske även en punktlista om du trivs med det.

Stavfel

Läs igenom texten igen för att eliminera eventuella stavfel. Dubbelkolla att du stavat och skrivit rätt namn om du skriver en hälsningsfras med personens namn i ditt brev.