Konsultchefer diskuterar strategi med hjälp av en strategitalva

Hyrrekrytering - flexibilitet för både kund och medarbetare

Hyrrekrytering är en konsulthyra med uttalad intention att leda till anställning. En möjlighet att känna in om arbetsuppgiften är rätt och personkemi finns. Ibland är det oklart om ett kompetensbehov är långsiktigt, tillfälligt, om man verkligen ska rekrytera nu eller vänta. Det kan vara osäkerhet i marknadsläget, anställningsstopp eller något annat som gör det framtida behovet oklart. Här är hyrrekrytering & bemanning utmärkt att använda.

Hem Tjänster Hyrrekrytering

Unik har mångårig erfarenhet av hyrrekrytering

Konceptet att hyra först och anställa sedan är etablerat när yngre medarbetare tas in. Unik har utvecklat konceptet och erbjuder, när så är möjligt, hyrrekrytering även för specialister och chefer.

Verksamheten kan ha anställningsstopp samtidigt som du har specifika behov som måste lösas. Eller så har ni tagit en ny order och tror att ni har ett långsiktigt personalbehov. Det är i situationer som dessa hyrrekrytering är ett alternativ till att anställa direkt eller ta in konsult. Risken med att ta in en konsult är att denna inte kan anställas. I hyrrekrytering är en anställning hos dig själva målet.

 • Har ni ett hyrrekryteringsbehov?

  Kontakta oss

Elin Alm, Konsultchef & Verksamhetsutvecklare

Min stora drivkraft är rätt person på rätt plats. Såklart är det tråkigt när en konsultkollega slutar och går över i anställning men nånstans är det det mitt jobb går ut på. Att hitta en person som vill stanna hos en kund och att de är rätt för varandra långsiktigt.

Hyrrekrytering som anställningsform

Medarbetaren har i dessa uppdrag sin anställning och trygghet hos oss på Unik och vår kund hyr vår medarbetare över kortare eller längre tid till specifika uppdrag. Vill man sedan anställa är det efter en tids uppdrag helt fritt att göra så, rekryteringsarvodet ingår i konsultens timarvode. Mycket stor andel av våra konsulter går så småningom in som anställda hos kunden. Om det inte blir så går de ofta vidare till nya spännande uppdrag hos andra kunder.

När används hyrrekrytering?

Hyrrekrytering passar inta alla. Vi på Unik vet i vilka uppdrag och med vilka kompetenser det funkar och var det är svårare. Navigerar vi rätt här finns det oftast mycket bra personer som tror på sig själva och där vi med vårt urval ser att förmågan också finns. Ofta också i betydligt mer komplexa roller än många kunder tror är möjligt.

Tillsättningen av hyrrekryteringsuppdrag går ofta fort då behovet är ”här och nu”. Här har vi på Unik nytta av att tillsätta väl över 500 tjänster per år. Vår storlek, våra nätverk och vårt personliga engagemang i varje uppdrag tillsammans med vårt mycket goda arbetsgivarvarumärke gör oss starka när vi levererar hyrrekrytering. Det ger oss kunskap att förutspå behov och räckvidd att hitta och attrahera rätt medarbetare. Det är samma gedigna urvalsprocess inför ett hyrrekryterings- eller bemanningsuppdrag som det är i en rekrytering, men där vi redan gjort delar av jobbet innan behovet uppstått.

Varför använda hyrrekrytering?

 • Kvalitetssäkrad process där du minimerar risk för felrekrytering.
 • Lås inte fast dig i långsiktiga konsultkostnader – rekryteringsarvode ingår i timpriset.
 • Trygghet i ditt arbetsgivarvarumärke då Unik är kollektivavtalsanslutna och auktoriserade genom Almega kompetensföretagen.
 • Unik erbjuder fast månadslön som går i linje med kundens lönenivåer så ni enkelt kan ta över konsulten i anställning.
 • Få Uniks hjälp att utveckla medarbetaren.

Varför låta sig hyrrekryteras?

 • Unik är en trygg arbetsgivare som engagerar sig i din utveckling och framtid.
 • Unik är kollektivavtalsanslutna och auktoriserade genom Almega Kompetensföretagen.
 • Fast månadslön gör att du kan planera din vardagsekonomi.
 • Unik kan hjälpa dig till annat om du inte trivs eller erbjuds fortsättning. Det stödet får du sällan i en vanlig provanställning.
 • Gör det lättare för kunden att anställa dig. Det är nästan alltid lättare för kunden att ta in konsult än anställa.
Konsultchefer diskuterar hyrrekrytering och konsultrekrytering

Är du intresserad av att vara konsult via oss?

Vi kommer gärna i kontakt med dig som är intresserad av ett konsultuppdrag.

Har ni ett konsultbehov eller vill veta mer om vi kan hjälpa din organisation genom hyrrekrytering? 

Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig inom kort.