fbpx

7 kontor från

Stockholm till Karlskrona

Uniks kunder

85/15 privata och offentliga kunder

Om oss

Unik Resurs är en långsiktig utvecklingspartner i både med- och motgång.
Vi finns där när våra kunder behöver bli fler, färre eller förbättra effektiviteten. Eller när du känner att det är dags för en ny utmaning.

I allt vi åtar oss handlar det om att hitta, bedöma, presentera och behålla och vår passion är att utmana och förverkliga våra egna och kundidaters ambitioner och mål.

Hem Hem Om Unik

Unik har nätverk, förmåga och engagemang att hitta och utveckla lösningar, konsulter och kandidater. Vi har erfarenheten och modet att bedöma personlig potential och kunskapen att ställa den mot vad kunden eller kandidaten behöver. När vi presenterar till kund och kandidat tar vi ansvar, har integritet och kommunicerar tydligt. Vi har varumärket, en stark värdegrund och ett arbetssätt som gör att vi attraherar och behåller våra konsulter och kunder.

Det som utmärker oss är att vi använder evidensbaserad metodik i hela vår verksamhet. I Karriärprogram™, rekryteringsuppdrag och i konsultuppdrag. I hyrrekryteringar såväl som i interimkonsulter.

Jonas_Peter

Vår värdegrund

Vi har en tydlig värdegrund som vi tagit fram tillsammans och lever med ständigt. Vi sammanfattar den i Samarbete, Ansvar, Mod och Engagemang

 • Samarbete

  Kanske är vi ensamma om att skriva en offert, räkna på en budget eller hålla i en intervju. Men vi är ändå alla. Alla vi som är en del av Unik är med och administrerar, säljer, skriver, räknar, intervjuar, coachar eller konsultar. För vi vet att i det ögonblick vi behöver det, kan vi få hjälp, råd eller stöttning av en kamrat på jobbet. Och att det vi producerar, resultatet i slutet av dagen, är en effekt av vårt samarbete- oavsett om det är med kamraten på jobbet, vår partner eller vår kund.

 • Ansvar

  Det som vi på Unik sätter i båten, tar vi iland. Och det är inte det att vi är försiktiga, inte vågar satsa, nej tvärtom. Vi vet vad som gäller, vad som står på spel och att alla saker vi åtar oss, är vi med till vägs ände. Och vi släpper inte taget utan att i varje fall veta att det finns en annan där som fångar och för vidare. En annan av oss på Unik, som tar det hela vägen vidare i mål.

 • Mod

  För att komma någonstans, måste vi våga. För att åstadkomma värme, måste vi satsa energi. För att inte stagnera, måste vi våga utmana. Ibland för att det är en sådan möjlighet, ibland för att det är ett måste. Men ibland också bara för att. För att utmana det förväntade och balansen – skapa rörelse och friktion. För ur dessa modiga satsningar kommer det effekt, kommer det resultat. Kanske inte alltid så som vi planerat och sett det framför oss, men det kommer saker. Händer saker. Och det är ibland tillräckligt. För när vi slutar utmana oss själva. När vi slutar visa på mod nog att pröva. Då är det dags för oss att göra något annat.

  Vi har modet att göra saker vi inte gjort förut, på sätt vi inte jobbat förut och till kunder vi tidigare inte vågade drömma om. Men, modet innebär också att vi vågar säga nej till uppdrag och ansvar som inte känns rätt, som inte motsvarar våra krav och värderingar

 • Engagemang

  Vi gör inget halvdant, ”okej-insatser” av oss Unikare är inte okej. Vi slutför det vi åtar oss, hela vägen fram. Och det finaste av allt är att varje gång vi är så engagerade, så inne i något, så skapar det förutsättningar för lika engagerade kunder och partners. Vi gör alltid allt och lite till. Om det är något som vi Unikare skall bli ihågkomna för så är det vårt engagemang. Engagemang föder engagemang.

Alltid Bättre är vår vision och ledstjärna i allt vi gör

Vår vision – Alltid Bättre

 • genom att utmana och utveckla oss själva och vår organisation
 • genom att rekrytera de absolut bästa individerna för varje enskild roll och roll som Unik levererar mot, oavsett position och kravbild.
 • genom att alltid erbjuda de bästa konsulterna för de olika uppdrag Unik har vunnit förtroendet att leverera.
 • genom att kunna skapa de bästa lösningarna och förutsättningarna hos de kunder som vi levererar outplacementsorganisations- och verksamhetsutveckling för.
 • genom att alla de som är anställda på Unik är de bästa i sitt slag. Uniks medarbetare är de som man vill jobba med.

Att utmana och förverkliga våra egna och våra Kundidaters™ ambitioner och mål

Korta fakta om Unik Resurs i Sverige AB

 • Historik sedan 2005, då som ett affärsområde inom Industrikompetens i Östergötland AB
 • Knoppades av 2011 för att ge Unik ett mer renodlat fokus på tjänstemannasidan och möjlighet att med bibehållen etik jobba med headhunt, verksamhetsutveckling och outplacement åt valda kunder.
 • Omsatte 2021 109 Mkr med omkring 85 procent inom privat industri och tjänsteföretag samt 15 procent inom offentlig verksamhet.
 • Kontor i Stockholm, Norrköping, Linköping, Torsås, Kalmar, och Karlskrona och med uppdrag såväl nationellt som internationellt.
 • Auktoriserat bemannings-, omställnings- och rekryteringsföretag enligt Almega Kompetensföretagen.
 • Auktoriserat executive search och HR-konsult företag enligt HRK, Sveriges Branschförening för Human Resource Konsulter
 • Certifierat enligt ISO9001 och ISO14001.
 • Vi väljer våra kunder och jobbar nära med stort engagemang.