Executive Search

Executive search - Vi hittar din nästa medarbetare

Executive search innebär att man aktivt hittar och söker upp de personer som har rätt kompetens och är bäst lämpade för en tjänst. Detta är framförallt vanligt att använda sig av vid chefsrekrytering och specialistroller där det krävs specifik kompetens. På Unik Resurs är vi experter på att hitta, bedöma och presentera rätt kandidater som matchar din kravprofil. Vi använder oss av väl beprövade metoder och utnyttjar vårt stora nätverk för att hitta just den du söker vid en rekrytering med executive search.

Hem Tjänster Rekrytering Executive Search

Executive search i Sverige och andra länder med Unik Resurs

På Unik Resurs tar vi oss an alla typer av executive search, såväl i Sverige som internationellt. Vi är specialiserade på att hitta kandidater till företag oavsett var de finns. Vi erbjuder executive search som en fristående tjänst eller som en naturlig del i rekryteringsprocessen. Med en grundläggande kartläggning av kandidater utifrån marknaden och den specifika tjänsten kan vi hitta rätt personer som vi kontaktar på ett professionellt sätt för att berätta om den aktuella tjänsten. De kandidater som är intresserade av tjänsten inkluderas i rekryteringsprocessen på samma sätt som övriga sökande.

För att du som kund ska ha full insyn i vår executive search dokumenterar vi hur många kandidater vi har hittat och kontaktat samt vad deras respons till både den aktuella tjänsten och företaget har varit. Vi ger presentationer av de kandidater som uppfyller er kravprofil och är aktuella för tjänsten samt ger er råd i ert beslutsfattande.

Varför ska du använda dig av Unik Resurs vid en search rekrytering?

  • Vi har ett stort och omfattande nätverk som sträcker sig över flera branscher, både inom den privata och offentliga sektorn.
  • Vi är specialister på att ta fram passande kravprofiler.
  • Vi dokumenterar allt vi gör i en search rekrytering och ger fullständig återkoppling.
  • Vi har en välbeprövad och tydlig metodik för att hitta och bedöma potentiella kandidater.
  • Vi jobbar i effektiva team för att hitta rätt person för ditt företag.
  • Vi vet vad som krävs för att få kandidaten i en executive search intresserad av den aktuella tjänsten.
  • Vi har mångårig erfarenhet av att identifiera kandidater både i Sverige och internationellt.
  • Vi har en tydlig off-limit.
  • 2020 blev Unik Resurs utsedd till årets rekryteringsfirma

Uniks rekryteringsprocess

På Unik Resurs är vi experter på rekrytering och vet vad som krävs för att en rekrytering ska bli lyckad. Vår inställning är att vi inte plockar bort kandidater ur urvalet utan att vi istället plockar fram kandidater med rätt potential. Det som utmärker oss är vår förmåga att förstå era behov och hitta personer som matchar er kravprofil, samt vår rådgivning.

Läs mer

Executive search för chefsrekrytering

En executive search lämpar sig framförallt vid rekrytering av chefer och andra specialistroller som kräver specifik kompetens, erbjuder en geografisk utmaning eller där ni vill nå ut bredare för att säkerställa urvalet av kandidater. Dvs rollen kan exempelvis ha en mer komplicerad kravprofil som innebär att du aktivt behöver söka upp personer som passar. Det kan också vara att vissa rekryteringar inte är offentliga ännu och därmed inte kan annonseras ut som en vanlig tjänst. Det kan till exempel vara att en chefsroll som ska tillsättas utan att detta får komma ut förrän rekrytering av en ny chef är klar.

På Unik Resurs har vi en gedigen erfarenhet och den kunskap som krävs för att effektivt utföra en executive search vid en chefsrekrytering. Vi arbetar diskret och i nära relation med dig som kund så att du alltid har full insyn i hela processen. Vi skräddarsyr varje chefsrekrytering för att kunna hitta den rätta medarbetare för ditt företag.

En executive search med tydlig värdegrund

Samarbete, ansvar, mod och engagemang är vår värdegrund som vi tagit fram tillsammans och som genomsyrar allt vi gör. Vi samarbetar över alla avdelningar och tar ansvar för det vi gör för att kunna leverera det bästa resultatet till dig i en executive search. Vi vågar satsa och utmana oss själva och gör alltid detta med stort engagemang – både när det kommer till oss själva och till dig som kund.

Vill du veta mer om hur en executive search och chefsrekrytering går till?

Välkommen att kontakta oss på Unik Resurs så berättar vi hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att hitta er nästa medarbetare.