Hem Kunskapsbanken headhunt

Unik headhunting med moderna metoder

Med rätt verktyg och ett stort nätverk är vi på Unik Resurs specialister på headhunting och att hitta rätt kandidater för ditt företag – oavsett var kandidaterna finns. I grunden ligger en tydlig, strukturerad och kvalitetssäkrad metodik för urval och personbedömning, för att hitta just den du söker. Vi kartlägger kandidater utifrån marknaden och den specifika tjänsten. Därefter tar vi kontakt på ett professionellt sätt med ett genuint intresse för den specifika kandidaten och berättar om den aktuella tjänsten för att se om intresse finns. Om så är fallet kommer kandidaten med i rekryteringsprocessen på samma sätt som övriga sökande.

Vad är headhunting?

Headhunting innebär i korta drag att man kontaktar en person som inte aktivt har sökt ett jobb. Detta är framförallt vanligt vid tjänster som kräver högre kompetens såsom chefspositioner och specialistroller. En av anledningarna till att man använder sig av just headhunt är att det inte alltid kommer in tillräckligt många kandidater som lever upp till kravprofilen när man annonserar ett jobb. På Unik Resurs benämner vi headhunt för Executive Search och vi har flera Search- och Rekryteringskonsulter som är specialister på att hitta, bedöma och presentera rätt kandidater för den roll ni söker.

Effektiv headhunting med Unik Resurs

Headhunting kan ske på ett flertal olika sätt. En headhunter kan exempelvis kartlägga branschen för att ta fram konkurrenter och anställda som arbetar där och kontakta dem, eller helt enkelt göra sökningar i olika databaser såsom LinkedIn. När vi på Unik gör en headhunt använder vi oss av vårt stora nätverk och våra beprövade metoder för att hitta just den kandidat du söker. Vi dokumenterar hur många potentiella kandidater vi identifierat och hur många vi har kontaktat samt vad vi fått för respons angående både tjänst och företag. Vi ger dig en headhuntad medarbetare som lever upp till din kravprofil både när det kommer till kompetens och personlighet. 

Med Unik får du följande:

 • Omfattande och branschöverskridande nätverk inom privat såväl som offentlig verksamhet
 • Skickliga på kravprofilstagning
 • Fullständig dokumentation och återkoppling
 • Tydlig och kvalitetssäkrad metodik för urval och personbedömning
 • Vi jobbar i team för att headhunta din nästa medarbetare
 • Erfarenhet och kunskap i vad som krävs för att få kandidaten intresserad av din verksamhet
 • Tydlig off-limit

Vad är skillnaden mellan headhunt och rekrytering?

Headhunting är en del av en rekryteringsprocess men det är flera skillnader mellan headhunt och en klassisk rekrytering. 

Headhunting

 • Headhunting är en proaktivt kontaktskapande process som kännetecknas av att en headhunter kontaktar en potentiell kandidat för en roll.
 • Det är mer fokus på kompetens, erfarenhet och personlighet än att en roll ska fyllas. 
 • Eftersom en headhunter själv kontaktar intressanta personer blir det fler potentiella kandidater att välja på då man redan från början sållar ut de som inte lever upp till kravprofilen.

Rekrytering

 • Rekrytering är en reaktiv kontaktsamlande process där kandidater själva söker jobbet genom att svara på en annons.
 • Här är det fokus på att fylla en position snarare än att hitta specialistkompetens.
 • Det finns risk för färre potentiella kandidater då många som söker in kan sakna rätt kompetens.

Unik headhunting av specialister

Unik Resurs har funnits sedan 2005 och vi har sedan dess hunnit skaffa oss en gedigen erfarenhet av headhunting. Vår vision Alltid Bättre är något vi strävar efter i allt vi gör – både för er som kunder och för oss själva i vår egen organisation. Vi headhuntar och rekryterar de bästa medarbetarna för varje roll för att resultatet alltid ska bli så bra som möjligt för er. Oavsett om ni vill blir fler, förbättra er effektivitet eller bli färre så kan vi på Unik Resurs hjälpa till.

Kontakta oss för mer information om vår tjänst Headhunt och vad vi kan göra för ditt företag!