Hem Kunskapsbanken Resan från hyrrekrytering som ordermottagare till Compliance Control Officer på Yaskawa Nordic AB

Resan från hyrrekrytering som ordermottagare till Compliance Control Officer på Yaskawa Nordic AB

Jag blev uppringd av er på Unik och tillfrågad om jag skulle kunna tänka mig att söka tjänsten som Ordermottagare på Yaskawa Nordic AB genom en hyrrekrytering, säger Jessica Ström.

När Jessica presenterades för Yaskawa fanns det redan från början en dialog tillsammans med cheferna om att Jessica hade ytterligare kompetenser utöver de som krävdes för rollen hon anställdes för.

Några månader in i sin konsultroll fick Jessica frågan om hon ville utvecklas och använda sig av sin fleråriga erfarenhet inom tull i rollen som tullspecialist. Under 1,5 år arbetade Jessica som konsult via Unik innan hon gick in i en fastanställning under 2020.

Jessica berättar att Yaskawas VD under 2021 frågade om hon skulle kunna tänka sig en helt annan roll inom företaget, som innebar att arbeta med Compliance och hållbarhetsfrågor. Jag har alltid tyckt att det är intressant med lagar och regler. Jag ökar hela tiden min kompetens och det är det jag brinner för, Jessica Ström.

En av de saker jag har sett här på Yaskawa, berättar Jessica, är att de är väldigt duktiga på att se erfarenheter och kunskapsnivåer på sin personal. Har vid flera tillfällen sett där cheferna har uppmärksammat och tagit tillvara på både erfarenhet och vilja. Visar man framfötterna blir man upplyft. Min position är ett bra exempel på detta, jag gick in en roll som ordermottagare sen har man uppmärksammat att jag har övrig kompetens och erbjudit mig en utveckling inom en mer ansvarstagande roll– och där var det upp till mig om jag ville tacka ja eller inte.

Yaskawa är ett företag i en bransch som är under ständig utveckling och det är framförallt jättekul men kan också ibland vara jobbigt att vara med på denna utvecklingsresa. Jag tycker det är roligt att det är ett så stort multinationellt företag som ligger i lilla Torsås där de har valt att vara kvar där företaget har sina rötter. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och lära mig mer med tillsammans med Yaskawa, säger Jessica.

Yaskawa Nordic AB

Yaskawa är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar samt el- och servomotorer. Det finns över en halv miljon MOTOMAN-robotar installerade över hela världen. Yaskawa Nordic är en tongivande del av en global koncern van att trampa ny mark med hjälp av automationslösningar i världsklass. Läs mer om Yaskawa