Hem Kunskapsbanken Vad är kompetens?

Vad är kompetens?

Att hitta rätt kompetens är tidskrävande. Likaså kan det vara en utmaning för den arbetssökande att visa upp de relevanta faktorer som gör just honom eller henne till den bästa kandidaten till den ställda kravprofilen. Våra konsulter ställs dagligen inför olika rekryteringskrav och utmaningar att kunna identifiera rätt kompetens för rätt jobb. Men vad är kompetens och vad är relevant att ta upp på sitt CV eller under en intervju?

Förklaring av kompetens

Enkelt förklarat är kompetens ett område som belyser förmågan att använda sin personlighet, erfarenheter, motivation, kunskaper och mer därtill för att utföra ett arbete. Man kan säga att det är en balans av agerande och den egna kunskapen för att göra bra ifrån sig. Givetvis har egna erfarenheter och kunskaper stor betydelse, såsom studier, tidigare arbetslivserfarenheter och eventuella diplom eller utmärkelser. Men även det personliga spelar en betydande roll såsom hur du kan interagera med andra, samarbeta, förklara eller lösa problem. 

Kompetensbaserad rekrytering

Du kanske har hört talas om kompetensbaserad rekrytering? Det är en rekryteringsmetod som uteslutet fokuserar på den jobbsökandes personliga potential och kompetens inom flera områden. Olika områden kan värderas högre eller lägre i kravprofilen. De fyra områdena är:

  • Kunskap
  • Personlighet
  • Begåvning
  • Motivation

Rekryterare kan använda sig av en kompetensanalys för att peka på vad kandidaten bör ha och vilka värderingarna som är viktiga för företaget. Ibland utförs även personlighetstest och begåvningstest i samma veva för att göra sig en ännu bättre uppfattning om kandidaterna. 

På Unik Resurs samarbetar vi tillsammans med våra kunder och tar fram en kravprofil utifrån de önskemål som finns. På så sätt kommer vi fram till en bättre matchning. 

Hur beteenden kan påverka kompetens

Hur en person beter sig, vilken attityd hen har och hur hen agerar i olika situationer kan ibland spela större roll än vilka erfarenheter och färdigheter hen har. Beteenden är ganska svåra att förändra så det är viktigt att fundera över hur du som jobbsökande brukar hantera vissa situationer och konflikter som kan vara av relevans inom den sökta positionen. 

Om du till exempel är säljare och mycket säljdriven men har oerhört svårt att hantera konflikter med kunder så kan det bidra till problem. Försök ge relevanta exempel på situationer i din jobbansökan, där du faktiskt kan visa på hur ditt beteendesätt också kan vara till fördel för jobbet ifråga. 

För jobbsökande – Ta fram dina bästa sidor för den bästa matchningen

Olika kompetensområden spelar större eller mindre roll beroende på vilket jobb du söker. Här kan vi på Unik Resurs vara en rådgivande och hjälpande hand till dig som är arbetssökande. Vi värdesätter den personliga potentialen och dina färdigheter för att matcha den mot våra kunder – så att alla parter blir nöjda även på lång sikt. 

Det personliga brevet

När du söker jobb gör du det oftast genom ett personligt brev eller mail samt ditt CV. Det är här som din kompetens måste komma fram på ett intressant och personligt sätt. Det är också i det personliga brevet som du har möjligheter att uttrycka dig med ditt eget språk och dina formuleringar. Det finns massor av sätt att inleda ett personligt brev, men det som ska lyftas är naturligtvis din kompetens och din motivation att arbeta just för det här företaget. Sedan bör du också läsa på ordentligt om företaget och positionen du söker så att du ger intrycket att veta vad du talar om och att du vet vad företaget letar efter hos en kandidat. 

Vad utmärker ett bra CV rent kompetensmässigt?

Ett CV handlar om att lyfta det du är bra på; dina kunskaper, erfarenheter och personliga kvaliteter. Beroende på vilken position du söker och vad jobbet går ut på så är det värt att fokusera mer på den kompetens som är viktigt just för det jobbet. 

  • Anpassa ditt CV. Lyft de delar med dig själv som anses viktiga för jobbet du söker. Är du bra med människor och söker ett jobb inom sjukvården är detta naturligtvis en avgörande egenskap, medans du kanske inte på samma sätt måste betona hur bra du är på datorkunskaper. Använd egna ord och formuleringar och undvik att skriva som alla andra gör, då smälter du lätt in i mängden och du vill ju sticka ut. 
  • Skriv det viktigaste högst upp. Arbetsgivare eller rekryterare har inte så mycket tid på sig så se till att de viktigaste delarna hamnar högst upp i CV:t. Kom snabbt till saken och brodera inte ut texten med för många och vackra ord. Då kan dina kunskaper och färdigheter lätt missförstås eller bli ointressanta för att ingen orkar läsa mer. 
  • Välj de bitar som är relevanta ur ditt arbetsliv. Ta med de väsentliga bitar ur ditt arbetsliv som också spelar roll för den arbetsposition du söker. Du behöver alltså inte ta med alla saker du någonsin gjort utan de som anses intressanta ur arbetsgivarens perspektiv. Det som är viktigt är dock att skriva under varje erfarenhet vad du lärde dig och hur det kan vara till fördel nu. Det är den kompetensen som är intressant att veta. 
  • Ta med viktiga referenser. Referenser är något av det viktigaste att få med i ett CV. De fungerar som bevis på det du lyfter om dig själv samtidigt som de kan vara en insynskälla när en arbetsgivare vill gå mer in på djupet hur en kandidat fungerar på arbetsplatsen. 

Ladda gärna ner vår CV-mall här

Registrera dig på Unik Resurs så hjälper vi dig vidare

På Unik Resurs kan du både se lediga jobb men också skicka in proaktiva ansökningar när du väntar på att något spännande ska dyka upp. Eftersom vi arbetar nära våra kunder och satsar stort på att lära känna dem så har vi stor erfarenhet av att hjälpa dem rekrytera rätt kandidater till rätt positioner. Vi arbetar också stöttande och effektivt för att du som arbetssökande ska finna det jobb du bäst lämpar dig för och för att din arbetsgivare ska bli lika nöjd.