Lina Nilsson

Är det dags för en digital intervju?

Digitala arbetsintervjuer är inget nytt för oss som jobbar med rekrytering. Det har både sina fördelar och nackdelar för oss som intervjuar och för dig som blir intervjuad. Precis som med en traditionell intervju är det viktigt att du förbereder dig men till en digital intervju finns det några extra element som du bör tänka på utöver att vara påläst om rollen, ha förberett frågor osv.

Här kommer våra bästa tips för att du ska lyckas och känna dig trygg inför din digitala intervju.

Plats och bakgrund

Välj en lugn plats där du får sitta utan att bli störd av familjemedlemmar, djur eller höga bakgrundsljud. Om möjligt kan du försöka placera din kamera där det inte är allt för mycket störande element i bakgrunden. Alternativt om möjligt välja ett filter inne i samtalsprogrammet som skapar en suddig bakgrund.

Ljus

Mjukt, naturligt ljus funkar alltid bäst. Testa gärna att sätta på din webkamera och om det ser mörkt tar du fram en eller två extra lampor och placerar snett framför dig så det ger extra ljus till ditt ansikte. Fönster ger ofta ett behagligt ljus så länge inte solen lyser rakt på dig. Se till att sitta med ljuset mot ditt ansikte istället för bakifrån.

Titta in i kameran

Höj upp din kamera i ögonnivå genom att placera några böcker under din dator vid behov för att undvika ett du filmar dig själv nedifrån. Tänk på att försöka titta in i din kamera när du pratar med rekryteraren. Det kommer ge intrycket av att du talar med personen genom ögonkontakt – även om det känns lustigt att kika in i kameralinsen istället för på den du pratar med.

Testa programmet i förväg

I inbjudan från din rekryterare står det vilket verktyg de använder sig av i sina intervjuer. Vissa videomötesverktyg kräver att du ska ladda ner en plug-in eller att du måste använda dig av en specifik webbläsare så testa att öppna verktyget innan mötet. Det brukar inte ta speciellt lång tid men skönt att slippa göra det i panik samma sekund som mötet egentligen skulle börjat. Dubbelkolla att både ljud och bild fungerar som de ska innan mötet börjar. Om du är osäker, testa att bjuda in en vän till ett videomöte för att undersöka.

Om det ändå inte skulle fungera när mötet startar – se till att omedelbart kontakta rekryteraren och informera om teknikstrulet så kan mötet förhoppningsvis skjutas upp i några minuter tills det är utrett eller prova ett annat verktyg.

Intervjun

Precis som med en vanlig traditionell face-to-face intervju gäller samma principer. Förbered dig inför intervjun genom att vara påläst om rollen och ha förberett eventuella frågor, klä dig professionellt och vara närvarande i mötet.